Roemeense culinaire kunst – Rondreis Roemenie

Rondreis Roemenie
All, Alles Inclusief, Blog Rondreis Roemenie

Wie Roemenië zegt, begint te denken aan Transsylvanië en graaf Dracula. Maar wat weinig mensen weten is dat Roemenië een land is met een prachtig landschap en een grote traditie in de kookkunst.

Dit land is door vele veroveraars bezet geweest, zoals de Romeinen, de Grieken en de Turken. Dit is de reden waarom veel van de recepten oude wortels hebben. Zelfs vandaag de dag is deze traditie in de keuken gebleven. Elke regio in Roemenië heeft zijn specifieke specialiteiten.

Dus als je naar de bergen gaat, blijf dan niet in een hotel. Wij raden u aan een kamer te nemen in een van de villa’s van de lokale bevolking. De beheerders van de villa’s serveren allerlei traditionele gerechten en u zult er geen spijt van krijgen. Gastvrijheid staat bij hen hoog in het vaandel.

Op het menu staat de originele favoriet aller tijden: Sarmale. Sarmale is een recept dat veel tijd kost om te bereiden. Wil het resultaat uitmuntend zijn, dan moet het gerecht lang van tevoren worden bereid. De lokale bevolking neemt gewoonlijk verse kool en doet die in een vat samen met water en zout. Ze voegen er allerlei aromatische kruiden aan toe, zoals basilicum. De kool laat men zo’n 3-4 maanden in het gezouten water weken. Deze bewerking begint gewoonlijk aan het begin van de herfst, zodat de kool tegen Kerstmis klaar is.

De meeste Roemenen zullen zeggen dat Sarmale heerlijk is tijdens de feestdagen. Zodra de kool klaar is, wordt een mengsel van rijst en gehakt klaargemaakt. Dan neemt men delen van de samenstelling ter grootte van een gehaktbal en rolt die in een koolblad. Uit een kom vlees en een kool moeten ongeveer 20 Sarmale komen. Deze worden vervolgens bijna een uur in de oven gebakken. Tomatensaus kan wonderen voor ze doen tijdens het koken. Als u dit thuis wilt proberen, vergeet dan niet het vlees te kruiden. Ze moeten warm worden opgediend met traditioneel brood. Een glas Palinca is ook welkom. Palinca is een traditionele drank die lijkt op whisky. Het verschil is dat Palinca naar pruimen smaakt.

Het midden van het land is ook beroemd om de kaas. Als u toevallig die kant op komt, probeer dan wat van de kaas. U zult het verrukkelijk goddelijk vinden.

Iets anders waar Roemenen bekend om staan is soep (ciorba). Hun soepen zijn erg lekker, vooral als ze worden geserveerd met hete pepers die in azijn zijn gedrenkt.

Het meest traditionele eten van Roemenië is Mamaliga (maïspap). Ze serveren het warm met kaas, boter en yoghurt. De combinatie met sarmale en Tuica (druivenbrandewijn) zal een onvergetelijke culinaire ervaring blijken te zijn.

Als je ooit een cursus Roemeense culinaire kunst vindt, mag je die niet missen, want het zal je helpen veel dingen te begrijpen van een onbekende maar gelukkige plek hier op de planeet. Je kunt Roemeens eten vinden en proeven in vele restaurants over de hele wereld die bekend staan om hun geweldige eten en sfeer. Maak je geen zorgen als je geen plek kunt vinden waar je kunt leren hoe je Roemeens of een andere gewenste stijl kunt koken, want er zijn veel boeken die je zullen helpen te leren koken en misschien daarna je kennis toe te passen in je eigen restaurant.

Keith Londrie II is een succesvolle Webmaster en de eigenaar en uitgever van [http://define-culinary-arts-program-schools-restaurant-management.info/] Een website die gespecialiseerd is in het verstrekken van tips over Culinaire kunsten [http://define-culinary-arts-program-schools-restaurant-management.info] die u kunt onderzoeken op het internet. Bezoek [http://define-culinary-arts-program-schools-restaurant-management.info/] vandaag nog!

*** Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie) ***

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *