Het beste Roemeense bier – Reisblog Roemenie

Rondreis Roemenie
All, Alles Inclusief, Blog Rondreis Roemenie

Niet iedereen die dwaalt is verdwaald. Ze zijn waarschijnlijk gewoon op zoek naar Roemeens bier. Als het om bier gaat, maken we geen grapjes. Dit magische drankje wordt onder de beste omstandigheden geproduceerd door vakkundige en gepassioneerde brouwers. Enkele van de beste merken zijn Zaganu, Timisoreana, en Ursus.

We maken geen grapjes als we het over bier hebben, Roemeens bier. Het is een geweldige manier om af te koelen en op zijn best van de zomer te genieten. En bovenal, bier is altijd een belangrijk onderdeel geweest van onze cultuur – vooral de popcultuur. Je weet hoe ze zeggen. Niet iedereen die dwaalt is verdwaald. Ze zijn waarschijnlijk gewoon op zoek naar bier.

Met de zomer in aantocht is de temperatuur voortdurend gestegen, dus wat is een betere manier om af te koelen dan door het drinken van een goed koud biertje? En de beste manier om ervan te genieten is door het te combineren met traditioneel Roemeens eten.

Het beste Roemeense bier

Timisoreana

De Timisoareana-brouwerij werd in 1718 in Timisoara opgericht en heeft een traditie van bijna 300 jaar. Het verhaal van het bier begint in de eerste brouwerij in Roemenië. Sindsdien is de traditie goed bewaard gebleven en zijn de waarden blijven bestaan. Bereid volgens traditionele recepten door meesterbrouwers, heeft Timisoreana zijn hoge plaats verdiend op de lijst van Roemeense bieren.

Gedurende 7 jaar, van 2005 tot 2012, organiseerde Timişoreana een nationale tournee om de oprichting van de eerste brouwerij in Roemenië te vieren, getiteld “Sarbatorile Timisoreana”.

Ursus

De geschiedenis van Ursus is nauw verbonden met de gebeurtenissen die in de loop der tijd in Cluj hebben plaatsgevonden. De eerste brouwerij van Cluj waar Ursus wordt gemaakt, werd in 1878 in Manastur opgericht. Vorig jaar lanceerde Ursus het eerste bier dat speciaal werd gebrouwen voor een muziekfestival in Roemenië, UNTOLD Festival, geïnspireerd door de ervaringen en de unieke sfeer van het festival.

Ciucas

Geroosterde mout, gearomatiseerde hop en zuiver water zijn de essentiële ingrediënten die in welbepaalde verhoudingen samengaan en geduldig het leven schenken aan het bier Ciucas. Het verhaal van Ciucas begon in 1892 in Brasov. De naam van het bier is afgeleid van de naam van de berg waar het water ontspringt dat in het recept wordt gebruikt.

Ground Zero

Ground Zero deed zijn intrede in Roemenië in 2015, als een ambachtelijk bier. Het is een product dat nieuwe normen stelt en de perceptie van de Roemenen over bier verandert. Dit bier is het eindresultaat van een gepassioneerde uitdaging: “Breek alle regels & verbrand alle bekende grenzen in het brouwen van bier, laat alles neerkomen op creativiteit, spontaniteit & non-conformisme.” Je vindt het bier in verschillende pubs door het hele land, vooral in Boekarest, maar ook in Sibiu, Brasov, Iasi, en Cluj-Napoca.

Zaganu

Het ambachtelijke bier van Zaganu is niet gepasteuriseerd, heeft een sterke smaak, wordt gemaakt met drie soorten hop, en bevat een fijn extract van zwarte mout. Aan de voet van Zaganu Peak (1817 m), in de buurt van Cheia resort, ligt Fabrica de Bere Buna, waar een handvol bekwame mensen Zaganu produceren.

Waarom zou u Roemeens bier proberen, vraagt u? Omdat:

– Het is goedkoop. Een biertje in een restaurant kost gemiddeld 1,15 euro.
– Het is sterk en smaakvol. Je hebt heel veel lokaal en geïmporteerd bier met verschillende smaken om aan ieders verwachtingen te voldoen.
– Het is een makkelijke manier om de temperatuur te laten zakken op de warme dagen als je in Roemenië bent. Je weet dat er niets beter is dan een koud biertje om het weer te verslaan!

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *