Soms willen we graag iets lekkers eten en voldoen de producten in de winkel helemaal niet, omdat ze niet natuurlijk zijn en we geen tijd hebben om iets heel verfijnds te koken. In dit geval kunnen eenvoudige Roemeense recepten u enkele suggesties bieden.
Hier is een recept van eenvoudige donuts. De benodigde ingrediënten zijn 500 gram bloem, 120 gram boter, 40 gram gist, en 1 eetlepel suiker, 1 theelepel rum, citroenschil, een beetje zout, 250 ml melk, en twee eidooiers.
Eerst moet men de gist en de suiker mengen en wrijven tot ze vloeibaar worden, dan voegt men de boter toe, de dooiers één voor één, de rum, de citroenschil, de warme melk en dan de bloem. Dan moet men de compositie ongeveer 20 minuten laten groeien. Daarna moet men 2 cm dik deeg uitrekken, men kan een glas gebruiken om delen los te maken, dan laat men ze opnieuw 20 minuten groeien.
Om verder te gaan, een ander gemakkelijk Roemeens recept is aardappel bouillon. Je hebt nodig: 600 gram aardappelen, 100 gram ui, 100 gram wortelen, 50 gram peterselie, 100 gram selderij, 50 gram olie, 1 liter borsch, 1 bosje groene peterselie, 1 bosje lavas, een beetje zout.
Je moet de ui snipperen en dan de verdure en ze samen in olie verhitten. Giet er wat water bij, voeg een beetje zout toe, dan de vierkant gesneden aardappelen en laat het koken. Wanneer de aardappelen gekookt zijn, voegt u de borsch toe, die apart gekookt werd en controleert u of u genoeg zout hebt toegevoegd. Aan het eind kunt u er nog wat verdure over strooien.
Als uw lievelingsgerechten op vlees zijn gebaseerd, kunt u ook gehaktballen koken, een specifiek, gemakkelijk Roemeens recept. U hebt nodig: een halve kilo gehakt, 50 gram brood, 50 gram ui, 3 of 4 teentjes knoflook, 1 ei, peper, peterselie of dille, olie, zout.
Het gehakt kunt u verkrijgen met behulp van een hakmachine, uit het vlees, het brood, nadat u het even in koud water hebt gedompeld en vervolgens hebt uitgeknepen, en de ui, die van tevoren 1 minuut in twee lepels olie is verwarmd.
Voeg aan het gehakt 1 ei, een beetje peper, een beetje zout, de knoflook en de gehakte peterselie of dille toe en meng alles goed door elkaar. Schep 1-2 lepels bloem of korst op een bord, maak kleine balletjes van het mengsel en rol ze over de bloem of korst. Verhit de pan zonder olie gedurende 3-4 minuten, op middelhoge temperatuur, giet er 5 cm olie in en bak de gehaktballetjes onmiddellijk. Houd ze 10 minuten aan één kant, draai ze dan om en vervang ze door nieuwe. Houd ze warm boven een pan met heet water, afgedekt met een deksel.
Je kunt ze warm serveren, met groenten of salade, met bonen sla, kool, spinazie of brandnetels, en als je ze koud serveert kun je er groene peper, tomaten, radijs, of mosterd aan toevoegen. Gemakkelijke Roemeense recepten zijn nuttig en heerlijk en je kunt ze proberen wanneer je maar wilt om tijd te besparen.
Een van ‘s werelds best bewaarde geheimen is dat Roemeense vrouwen [http://www.romaniandatingreview.com/] behoren tot de mooiste, stijlvolle, goed geklede, opgeleide, liefhebbende, loyale & familie-georiënteerde vrouwen op de planeet. Als u serieus bent over het vinden van een Roemeense bruid [http://www.romaniandatingreview.com/], of zelfs alleen maar een Roemeense vriendin, moet u onze harde en eerlijke beoordelingen van de top Roemeense dating [http://www.romaniandatingreview.com/] web sites lezen. Laat u niet oplichten. Bezoek ons nu.